Home > Problem With > Problem With ESS Maestro 2E PCI

Problem With ESS Maestro 2E PCI

Ray G Windows XP Support 19 11-20-2012 08:15 AM 0X000000F4 Hello- Randomly my HP Pavilion running XP crashes with: 0X000000F4 0X000000003 0X8ACC9298 .... vBulletin 2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd. it's not the pro or the full version so i can't use it either. 11-27-2011, 05:24 AM #6 WereBo Team Manager - Hardware Team - Home Support Is it the original? Check This Out

I noticed once you upgrade from DX7 to DX8/DX9 (or was it 7 too?) that the Direct3D option will be grayed out, whereas with DX7 and below it will be able Hope this helps someone else. any extra details you can give on what you did to fix this would be greatly appreciated, or if anyone else can tell me what i'm not doing, please do details: The driver package contains some utility called maestro.com which looks like DOS initialization/Soundblaster emulation tool.

ESS Sound card on my laptop play sound, but skips 6. Having a problem installing a new program? tried a lot of things and downloaded a few probable fixes already but none worked and it's giving me a headache!

Almost everything is working fine, except the sound. You could also simply swap our the ESS card for a newer model. i tried to boot on safe mode and it works. If the drivers in the link above don't work, it might be an idea to replace it with a newer sound-card. __________________ The idea is to die young as late as

All Rights Reserved. I've not given up yet, but if you have cracked it already, would love to know. I thought it was... glad you are all trying to help me solve my dilemma here.

Eventually it will notify me that Windows is not responding and offer to restart or wait. It stops at the bootscreen while the bar is moving (xp loading sorta). When i reach the installation setup the installation stops when it reaches 34mins when installing drivers and restarts (and still, occassionally flashing the blue screen when it restarts). PabloTwo View Public Profile Find all posts by PabloTwo #14 1st April 2014, 09:40 PM glitch Offline Registered User Join Date: Apr 2014 Location: iran Posts: 8 Re:

Should it not be available to all users? http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/ess-technology-es1978-maestro-2e-rev-10-sound-card-52828/ And alsamixer also gives an error saying there is no soundcard with the name dafault. No, create an account now. Otherwise it can conflict with the PCI audio card.

ESS Maestro-2 was PCI-based chipset. his comment is here It's been a loooooong time since I played games in Win98 command prompt (and since I had an ISA card I simply played them in real ms-dos instead). Just going round in circles (though I haven't tried PC manufacturer's since you didn't give the make/model of PC. Privacy Policy feedback Very Computer Board index Windows2000 IRQ 9 sound problem: ESS Maestro IRQ 9 sound problem: ESS Maestro by Simon Hardy-Franci » Mon, 03 Jul 2000

Win98 problems with ESS sound card 10. When I run sndconfig I get the following: The following error occurred running the modprobe program: /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/maestro.o.gz: init_module: No such device modprobe: insmod /lib/modules/2.4.21-0.13mdk/kernel/drivers/sound/maestro.o.gz: failed modprobe: insmod sound-slot-0 failed This is following the instructions i found, i had to delete a file called wdma_es2. this contact form Kerberos problem with fragmented UDP packets 3.

no sound... Please visit this page to clear all LQ-related cookies. I have traveled across the universe and through the years to find Her.

When I start in Safe Mode it takes a long time to load mup.sys but that could just be because it's the last one to load.

I think, if I'm not mistaken, the system was bought mid or late last year. the device is ESS Maestro-2 PCI Audiodrive. If you need to reset your password, click here. and then I tried changing the startup type to boot and then restarted my pc.

I have problems myself with an ESS maestro on a Dell Latitude c600 running Knoppix 3.9 with Linux2.6.11 kernel. According to HP's website, on the specs of my pc, "Sound/Audio Integrated Realtek ALC888 Audio *Integrated audio is not available if a sound card is installed. Join our community today! http://intracom2008.com/problem-with/problem-with-spycrush-more.html bhstr99 Windows 7 , Windows Vista Support 18 03-26-2011 04:38 PM Posting Rules You may not post new threads You may not post replies You may not post attachments You may

This is a TOSHIBA PORTEGE 7140CT. Well, your first alsamixer screenshot is showing the beginnging channels (no Master, or PCM or Front) but use the right arrow key to move across to see the rest of the I've been through "Comprehensive Sound Problem Solutions Guide v0.5e" now, didn't help. By continuing to browse our site you agree to our use of data and cookies.Tell me more | Cookie Preferences Partially Powered By Products Found At Lampwrights.com Tech Support Forum

I guess I'll try Googling again... Blogs Recent Entries Best Entries Best Blogs Blog List Search Blogs Home Forums HCL Reviews Tutorials Articles Register Search Search Forums Advanced Search Search Tags Search LQ Wiki Search Tutorials/Articles Search The only other thing I can suggest, is to try installing the original driver off the CD that should have come with the card/PC. Only now trying to get sound working.

Depsite reading all the various configurations posted am bit confused about how to set up the one for the sound card I have. Zup Oldbie Posts: 913Joined: 2003-10-04 @ 12:16 Top Re: ESS (not Ensoniq) Maestro-2 Compatibility by DosFreak » 2005-12-10 @ 22:31 Shouldn't your games work fine under Windows 98SE command prompt? vasyl Oldbie Posts: 680Joined: 2005-3-27 @ 04:53 Top Re: ESS (not Ensoniq) Maestro-2 Compatibility by HunterZ » 2005-12-08 @ 23:51 Renamed the thread to reflect this info (Zup, I hope Dismiss Notice TechSpot Forums Forums Community Ask a Question Today's Posts Can't install my driver, essmaestro-2 Bybhebhegirl Nov 26, 2011 Post New Reply Now here's my problem, it started out when

following the instructions i found, i had to delete a file called wdma_es2. so i reboot and there's still no sound. unfortunatley your solution to the problem is somewhat vague.